web lap top tartalom ajánló pr-cikk blog

2006.máj.28.
Közzétette: bdk Szólj hozzá!

Az 50000. bejegyzés

Volt egyszer egy Blogtér

Jelentem - és nemcsak a Gépháznak - hogy kis ügyességgel megcsíptem a Blogtér ÖTVENEZREDIK posztját.

Jelentem - és nemcsak a Gépháznak - hogy kis ügyességgel megcsíptem a Blogtér ÖTVENEZREDIK posztját.

Tessék csak megnézni a böngésző felső címsorában a linket! Úgy végződik, hogy: id=50000 - azaz ez a Blogtér történetében az ötvenezredik bejegyzés. (Na jó, az igazsághoz tartozik, hogy ebben a vázlatként elmentett vagy törölt posztok is benne vannak. De ez nem csorbítja az érdemeimet!)

Az elragadtatásokat kérem AH! és OH! indulatszavakkal kifejezni!

És előre is köszönöm a gratulációkat!!

__________________________________

bdk új blogja

Címkék: blog, blogter

Ukrajna, Orbán, keresőmarketing

Keresőoptimalizálás - Ukrajna

A szakértői keresőmarketing munka oroszlánrészét Ukrajnában a válság idején a kevésbé látványos finomhangolások képezik, a legfontosabb mégiscsak az, hogy első oldalra, első helyre kerüljön weboldalunk a Google-találatok rangsorában.és leherőleg ne black hat seo módszerekkel. Mégpedig...

Legális keresőmarketing

black-hat-seo.jpgMégpedig nem a hirdetett (fizetett) linkek, hanem az organikus találatok között, amelyek sorrendjét a keresőalgoritmusok határozzák meg. Hogy pontosan milyen szempontok alapján, azt a nagy világcég belső emberein kívül senki sem tudja pontosan, talán még ők se mindig, de egy egész ukrajnai SEO szakma elérhetősége  (már-már prémiumra ácsingózó iparág) szerveződött arra, hogy ezeket a szempontokat részben megismerve, rézben az eredményekből következtetve érvényesítse a támogatni kívánt honlapokra nézve.

Orbán és a Google

Ebből tudható, miként vált Magyarország miniszterelnöke Puszi Orbánná. Úgy tűnik, a szeretett vezér arcmásának ironikus célzatú kidekorálása nemcsak a szakkollégista team tagjainak jutott eszébe. Megtette ugyanezt az extrém művészeti megnyilvánulásairól híres (olykor hírhedt) Tereskova, azaz  Nagy Kriszta is. Nem kevesebb mint 57 piktúrát készített Portré festést vállalok c. kiállítása számára (érdekesség: a vernisszázst a Godot galériában a hajdani első, egyetlen és utolsó kárpátaljai avantgárd költő, manapság inkább fotós, kritikus, esztéte Cséka György fogja megnyitni).

Ez a szakma, ez a tevékenység a keresőoptimalizálás, amely a keresőmarketingnek már csak konkrétan azzal a feladatával foglalkozik, hogy bizonyos keresőkérdésekkel élpozícióba juttassa az optimalizálás alá vett honlapot a Google-találatok között.

Maga a keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization; SEO) azonban szintén összetett és sokágú, többirányú tevékenység. Én két ágával foglalkozom, ezek pedig honlapoptimalizálás, amely a honlaptartalom fejlesztése és a szerkezet keresőbarát kialakítása révén teszi a weboldalt Google-szempontoknak minél megfelelőbbé, és még inkább a prémium linképítés, amely külső hivatkozások rendszerének felépítése révén szerez a támogatott honlap számára több presztízst annél, mint ami Orbán Viktort mergilleti az Ukrajnai krízis óta.

TerhesNőAktTorzó

Korábbi fenyegetésemet beváltva, miszerint a Nyájas irodalmi ízlésének folyamatos rombolása mellett a vizuális kultúráján is sebeket kívánok ejteni, régebbi képeim (kollázsok, fotogramok, képversek) közül most egyik kedves fotogram-montázsomat ajánlom szíves megvitatásra. A forogram elnevezés egyébként a magyar avantgárd nagy alakjától, Moholy-Nagy Lászlótól ered és a legutóbbi időkig a kísérletező vizuális művészek egyik kedvenc technikája volt.

Tovább

Hogy képvers írassék

Bár a képversnek évezredes története van, a "hagyományos" költők gyakorta mégis lenézik. Pedig, mivel a képírás sokkal korábbi kezdemény, mint a betűírás, a tradíciók tisztelete éppen ellenkező viszonyulást is eredményezhetne. De nem. Akiknek a kaptafáját ősi nyolcasokra és keresztrímre faragták, azok

Tovább

Potyomkin-legó

Távolabbi barátaim nem értik, miért szűntem meg közösségi embernek lenni. Kínos, hogy ezt olyanokkal kell megértetnem, akik jóindulattal vannak dolgaink iránt, épp csak nem ismerik belső viszonyainkat. Nehéz meggyőzően érzékeltetnem, hogy hiába akadnak, akik jó szándékkal próbálnak valamit tenni a közösségünkért, ha eközben ügyeink elótvarosodnak, és a magyarságszolgálat egyre inkább a megélhetési politizálás fedőtevékenységévé válik. Ezt felismerve hagytam el azt az aklot, amelynek melegében és bűzében egyaránt osztozva évtizedeken át

Tovább

Potyomkin-legó

Távolabbi barátaim nem értik, miért szűntem meg közösségi embernek lenni. Nehéz meggyőzően érzékeltetnem, hogy hiába akadnak, akik jó szándékkal próbálnak valamit tenni a közösségünkért, ha eközben ügyeink elótvarosodnak, és a magyarságszolgálat egyre inkább a megélhetési politizálás fedőtevékenységévé válik.

Tovább
Címkék: személyes, közpol, htm

Afor-izmaim

Nyájas olvasóimat most saját aforizmáimmal szeretném szórakoztatni. Minden egyes frissítésre egy-egy újabbat olvashatnak alkalmi bölcsességeimből, fabatkáimból, rózsa nélküli töviseimből, afor-izmaimból - szigorúan C-dul hangnemben.

Most ez az aktuális C-dul:

Címkék: aforizma
süti beállítások módosítása