web lap top tartalom ajánló pr-cikk blog

2007.jún.24.
Közzétette: bdk Szólj hozzá!

Ötödik kattintás

Könnyű nyári játékra invitálom blogíró társaimat és olvasóimat!

Mint tudjátok, az olyan jellegű kapcsolati hálózaton, mint a web, átlagosan 5 kattintásnyira vannak egymástól a honlapok. Azaz linkről linkre lépve elvben bárhonnan bárhová eljuthatunk öt klikkeléssel. Erre alapozva kérlek titeket, hogy honlapomról indulva öt kattintással jussatok el az internet valamely olyan "véletlen" pontjára, amelyet említésre, leírásra, megörökításre méltónak találtok.

Tovább

Monet-képek rekord áron

Szűkszavúan, leginkább az MTI-hírt közreadva számol be a magyar sajtó némely orgánuma arról, hogy a napokban Claude Monet (1840-1926) két festménye is elképesztően magas áron talált vevőre egy-egy árverésen. A művek repróit azonban hiába kerestem az internetes portálokon, bélyeg nagyságút is csak az egyikről találtam (arról meg kiderült, hogy nem is azt a képet ábrázolja...). Végül aztán idegen nyelvű oldalakon bukkantam a valójában kalapács alá került művek nyomára - és közben egy fordítási tévedést is felfedeztem.

Tovább

Ilia Mihály az internetről

Még a Könyvhéten kaptam meg Bozsik Péteréktől az Ex Symposion új számát, amelyet teljes egészében Ilia Mihály tanár úrnak, a nemrégiben nyugalomba vonult jeles szegedi egyetemi tanárnak, nemzedékek okítójának, a határon túli irodalmak nagy terjesztőjének, a Tiszatáj volt főszerkesztőjének szenteltek. Csak most jutottam hozzá, hogy a lapindító terjedelmes interjút elolvassam. A teljes pályaképet rajzoló és sok-sok érdekességet tartalmazó beszélgetésben Brassai Zoltán az internetről is kérdezett:

Tovább

Első Piréz

Ma Bp-i telefonhívást kaptam, az MTV munkatársa tájékozódott nálam piréz-ügyben. Ha igaz, a mai Az estében ez lesz az egyik téma, és ha épp a fővárosban lettem volna, akkor, mint Első Piréz, benne lennék a műsorban. Így csak ajánlhattam magam helyett valakit (nem írom le a nevét, hátha nem vállalta), mint Második Pirézt. Ajánlottam továbbá az unciklopédiás Pérézia fő alkotóját, OsváthA-t, jelezve, kevéske közreműködésem abban a szócikkben is van, mivel szívemen viselem a határon túli pirézek sorsát. Az viszont nekem volt újdonság, hogy honlapja van a Magyar Pirézek Országos Érdekvédelmi Szövetségének.

 

Tovább
süti beállítások módosítása