Homobile. Mobilos szolgáltatás melegeknek

2005: Mobil telefonos szolgáltatás melegeknek

A demográfiai célzás, jelen esetben a meleg közösségek aktivizálása az egyik legforróbb terület a mobiltelefonos piacon egyes országokban. Fõleg a skandináv országokban - Dániában -, ahol most egy kifejezetten melegeknek szánt szolgáltatás csomagot vezetett be az egyik szolgáltató.

Úgy látszik, hogy ez a kérdés ott valahogy sokkal közvetlenebbül kezelt dolog, talán a legismertebb példa a Volvo volt az elsõ olyan autó gyártó, amelyik a saját piacán kihasználta ezt.

2011: Androidos társkereső melegeknek


Megérkezett a piacra az iOS-re már egy éve elérhető, az Androidra frissen portolt Grindr app, ami nem más, mint egy mobil eszközökre írt társkereső alkalmazás melegeknek.

A profilok böngészése, csevegés és egyéb magától értetődő funkciók mellett némi újdonságot jelenthet, hogy a Grindr a GPS- vagy toronyadatokból származó földrajzi adatokkal is segíti a társkeresést. A Los Angeles-i fejlesztés rendkívül sikeres, 180 országban 1,5 millió felhasználóval rendelkezik, és a tábor átlagosan napi 3000 új felhasználóval bővül. A Grindr ingyenes, a fizetős Pro nem tartalmaz reklámokat. Béta állapotban már elérhető Blackberryre is, illetve a fejlesztők szerint már úton van a hetero verzió.

Címkék: tech, mobil