Google első hely: honlapoptimalizálás - tartalommarketing

weboldal optimalizálás és tartalommarketing segítségével kerülhet a honlap a google első helyére: seo tipp -

honlapoptimalizalas-elsohely.jpg

Keresőmarketing és tartalommarketing

A  tartalomoptimalizálás csak egyik fontos fázisa a SEO-munkának. Kétség kívül alapvető fontosságú szempont a honlaptartalom megfelelő kialakítása mind általános, mind speciális (kulcsszavas) szempontok alapján. Ám ezzel még nem vihető sikerre az weblap, amely erős konkurenciaharcba lép más, hasonló kvalitású weboldalakkal. Ilyen esetben a külső támogatás megúszhatatlan.

Az egyszeri optimalizációs aktusok ritkán hoznak tartós eredményt, a keresőmarketing valamilyen tekintetben türelemjáték, de a kitartással végzett szakszerű munka mindig meghozza a sikert, még ha erre várni is kell. A tudatos építkezés, a minőségi tartalmi háttér kialakítása az ilyen munkában a lényegét kell, hogy alkossa.

Sok marketinges cég még mindig kőkörszaki módszerekkel dolgozik, akad, amelyik fizetett linkek beszerzésére ösztönzi ügyfelét. Aki ilyen tanácsot ad, az rossz tanácsot ad, a fizetett linkekből felépülő profil a Google részéről már 2011 óta büntetési tétel, mint ahogy nagyon sok korábban bevett eljárás is manipulációnak minősül a Pingvin Algoritmus bevezetése óta. Az ilyen manipulációval előre kerülő oldalt az algoritmusok legtöbbször hátrasorolják. Olyan súlyos büntetés, amelyből évekig nem sikerül kikeveredni, szerencsére már nem létezik, a legutóbbi Pingvin-algoritmus frissítése óta a büntetés "csak" maga a hátrasorolás, amint a büntetés oka megszűnik, az oldal újra előre, akár a Google első helyére kerülhet. Érdemes tudni, hogy a katalógusokban való nagyszámú regisztrálás már önmagában is roppant kockázatos (hosszú távon). A katalóguslinkeknek a linkprofilban csak szerény mértékben szabad jelen lenniük, a linkek többségét olyan minőségi, optimalizált weboldalakon kell elhelyezni, amelyek tematikus összefüggésben állnak a céloldallal.

A kulcsszavas kontextus és a tartalmi relevancia kialakítása a linkprofilban az egyik legkényesebb feladat.

Ez csak megfelelő mennyiségű és minőségű eredeti tartalom létrehozása és publikálása révén lehetséges, Ezen a réven épül be a tartalommarketing az organikus helyezéseket javító keresőmarketing legeredményesebb eljárásai közé.

Első hely a Google keresőben

Az organikus találatok között vezető pozíciók megszerzése a Google legújabb elvárásai szerint lehetetlen releváns tartalom publikálása nélkül. Bonyolultabb kérdés az, hogy a keresőalgoritmusok mit értenek relevancián, azonban kellő tapasztalattal egy seo-szakember meg tudja a honlaptartalomról állapítani mind azt, hogy megfelel-e az általános keresőszempontoknak, mind azt, hogy a kulcsszavas relevancia tekintetében megfelelő-e. Mivel ez esetben is a tartalom áll a középpontban, vagyis mivel megfelelő mennyiségű és minőségű eredeti tartalom híján lehetetlen a kulcsszavas relevancia biztosítása, ezért a honlatartalom optimalizálása önmagában is egyfajta tartalommarketing tevékenységet feltételez.

A TOP pozíciók megszerzése természetesen nem lehetséges egyetlen módszer alkalmazásával. Önmagában nem üdvözítő sem a on site honlapoptimalizálás, sem az tartalommarketing eljárások ráépülő off site linképítés. Szükség van emellett még többek között közösségi marketingre, linkmegosztó és tartalom megosztó profilok használatára, nyilvántartó és statisztikai rendszerek igénybevételére, satöbbi. 

További részletek: Google szempontú honlapoptimalizálás és tartalommarketing - első hely

Honlapoptimalizálás és linképítés

Optimális esetben a honlapon és az azon kívül végzett munka megfelelő koherenciát mutat, azaz a weblap tartalma és a támogatói háttér tartalma nemcsak hogy szoros összefüggésben áll egymással, hanem egyenesen szerves egységet alkot. Ez a záloga annak, hogy a gondjainkra bízott weboldal valóban megszerezze a vezető pozíciókat és a számunkra fontos kulcsszavakkal a Google első oldalán szerepeljen, ha lehetséges: első helyére kerüljön.