Laptop billentyűzet javítás, csere

notebook szerviz: magyar laptop billentyűzet szerelés, javítás - online rendelés. tech - számítógép

magyar laptop billentyűzetA hordozható számítógépként működő laptopokba szerelt billentyűzetek első ránézésre nem sokban térnek el egymástól - azonban a különbségek mégis jelentősek. A billentyűk számát és elrendezését illetően valóban nem lényegesek a különbségek, de mondjuk nem minden laptopon vannak külön numerikus billentyűk (azaz csak számok, tudod, ott jobbra a Num Lock blokkban!). Eltérhetnek természetesen a klaviatúrák színük szerint, ez itt például - katt a linkre! - egy enyhén szexista pink billentyűzet "csak nőknek", - amit lehet viccnek felfogni, de lehet úgy is, mint a nők kisebbrendűségének a hangsúlyozását. Akik forgalomba hozták, biztosan végeztek valamilyen piacfelmérést. Nem tudom, milyen megfontolások állnak az ötlet hátterében, jóindulatúlag én inkább csak design és divat motivációt feltételezek, esetleg "jópofaságot" - de ha a dolog ideológiája az, hogy a nők buták és nem értenek a billentyűzet kezeléséhez, kedveskedjünk nekik valami pink cukisággal, akkor erről nekem határozottan negatív a véleményem. Egy biztos: olyan társadalomban, ahol a nőkkel szembeni megkülönböztetés jelen van, nem szerencsés erősíteni ezt a különbségtételt.

Eltérnek továbbá a tasztatúrák nyelvi kiosztásuk szerint is. Bizonyos, hogy egyik fő gyártó és márka notebook billentyűzete sem kompatibilis egy másik gyártó és márka modelljével, pld. egy Lenovo vagy Asus laptop billentyűzet sosem lesz kompatibilis egy Dell vagy Toshiba notebook klaviatúrával - pedig mennyivel könnyebb lenne a felhasználók dolga. Talán a szervizeké is.

Notebook klaviatúra javítás

Mérhetetlen kellemetlenség, amikor akár egy betűnek a hiánya (működésképtelensége) miatt nem tudjuk megírni a regényünket. A szamizdat-korszakban sem volt elfogadható az ilyesmi, hát még az információs forradalom után! Mindenki szeretné rendeltetésszerűen használni a notebookját, nem akar sem angol betűkombinációkat használni, külső magyar billentyűzetet rákötni, hogy legalább ideiglenesen tudja folytatni rajta az Orbán-rezsim bukását megjósoló politikai utópiát. Képzeljük el, ha ilyen banális ok miatt nem fejhette volna be George Orwell az 1984 c. regényét!

Tovább