web lap top tartalom ajánló pr-cikk blog

2014.jún.14.
Közzétette: bdk Szólj hozzá!

Szünjenek meg a nyomtatott folyóiratok

- majdhogynem ezt mondta L. Simon László, a szerethető avantgárd költőből lett pöffeszkedő kultúrpolitikus. Akinek nevéhez pl. a Kossuth tér visszahorthysításának terve (mint egyéni képviselői indítvány) fűződik. Szinte semmivel nem értek egyet, amit az utóbbi években ír és mond, de most kivételesen igazat szólott. Az index.hu írja:

„Az a 800 millió forint, amelyet nagyrészt nyomtatott folyóiratok kiadására fordítunk, teljesen értelmetlen” – válaszolta L. Simon, aki korábban a Kortárs szerkesztője volt. „Az Alföld, és egyéb nagy múltú folyóiratok 500 példányban jelennek meg, az eladott példányszámról pedig nem is beszélek. Egy olyan technológiai váltáson vagyunk túl, amelyet képtelen volt a magyar nyomtatott folyóirat-kultúra szerkesztő és kiadógárdája magáévá tenni, hogy azt az egyébként hihetetlen értékes tudást átmentse egy másik közegbe.” Ezért az NKA-s támogatás 80%-a nyomdaszámlára megy L. Simon szerint, aki egy az egyben megszüntetné a támogatást. „Azt kellene mondani, hogy csak online kulturális lapot támogatunk, eltekintve a képzőművészeti lapoktól, amely egy speciális szegmens. Azt tudom, hogy ez ma skandallum, és a status quo ellen megy mélységesen, de úgy kellene kiírni ezeket a pályázatokat, hogy minden olyan folyóirat, amely eddig papíron jelent meg, az hat példányban megjelenhet digitális nyomdában, mert a papír, mint adathordozó bizonyította az időtállóságát. Egyébként azonban csak elektronikus megjelenést támogatunk.” L. Simon úgy látja, a folyóiratoknak szellemi műhelyként kellene működniük, és az általuk fontosnak tartott műveket eljuttatniuk a közönséghez. A második feladatukat azonban képtelenek ellátni a mostani nyomtatott folyóiratok. „Tudom, hogy drasztikus az álláspontom, de az idő ezt fogja igazolni” – zárta a vitát L. Simon.

Persze felháborodás lett. Pl a facebookon. Irodalmár kolléga kifakadására írtam válaszul:

lacival úgy általában semmiben nem értek egyet, de kivételesen absz. igaza van. akár támogat az nka, akár nem, 15-20 év múlva a nyomtatott irodalom (folyóirat is, könyv is) múzeumi tárgy, illetve csak gyűjtőknek szánt ritkaság lesz. tökéletesen alkalmatlan arra, amire a net előtt kiválóan alkalmas volt. én már évek óta csak undorral tudok papírhoz érni.

Mint ahogy évek óta mondom, írom.. Egy 7 évvel ezelőtti tanácskozáson mondtam kb. ugyanezt. Akkori naplómból: "Szokásom szerint elmondtam, hogy az internet és a nyomtatás szembeállítása idővel okafogyottá válik, mert a könyvnyomtatás és a papíralapú irodalom meg fog szűnni, átadva helyét a minden szempontból alkalmasabb digitális kiadványoknak. Mészáros Sándor irodalomkritikus a közönség soraiból azt mondta, ezek demagóg és veszélyes nézetek..."

 

 

Címkék: internet

Krízishelyzetek optimalizálása - Ukrajna

ukran-seo-keresomarketing.jpgSzakértői vélemény szerint Ukrajnában a krízishelyzet megoldására befektetők számára a diverzifikáció és a honlap optimalizálás lehet. Az első lehetőséget ad kevésbé kockázatos befektetői portfólió felépítésére, utóbbi révén mód nyílik arra, hogy az ukrajnai vállalkozás honlapja, webes brendje a keresőmarketing segítségével magas látogatottságra tegyen szert. Ehhez természetesen a vállalkozásnak minőségi szolgáltatást is nyújtania kell, ám hogy ez a szolgáltatás maximális online jelenlétre tegyen szert, abban már a keresőoptimalizálás segítheti a legtöbbet.

Az Ungparty mind a diverzifikációs portfolió felépítésére, mind a honlapoptimalizálás teendőinek elvégzése ismeri a megfelelő megoldást. Ezek révén az ukrajnai krízis kockázatai enyhíthetők.

Tovább
süti beállítások módosítása