Téli öltözetek munkához

munkavédelmi kabát télA téli öltözetek munkánk során komolyan védhetnek minket, ha a hidegben kell dolgoznunk. Az alábbiakban összegyűjtöttük a téli munkaruhák ismertebb típusait. 

A megfelelő munkavédelmi felszerelések megléte nem csak a meleg időszakban szükségesek. A téli munkavédelmi ruházatok épp ugyanúgy védenek minket a téli hidegtől, mint a nyári ruhák a nagy melegtől. Ahhoz, hogy átláthassuk milyen kínálatból is választhatunk, összegyűjtöttük a téli öltözeteket munkák biztonságos elvégzéséhez.

Téli munkavédelmi ruhák

A téli időszakban a szabadtéri munkavégzés esetén kiemelten fontos a megfelelő ruházat megléte. Munkavédelmi szempontból ugyanis a hideg időjárás komoly veszélyeket is rejthet a munkavállalók számára, így a munkáltatóknak igyekezniük kell ezeket megelőzni.

A téli időszakban a nem megfelelő munkavédelem az alábbi problémákhoz vezethetnek:

 • baleset csúszós felületek miatt
 • fagyásos sérülések
 • kihűlés
 • gyakoribb megbetegedések (megfázás, stb)

Természetesen a fentieket minden munkavállalónak érdeke és kötelessége is egyben, hogy ezektől a lehető legjobban védje alkalmazottait.

Téli kabát

A téli munkavédelmi kabátok kínálata rendkívül széles, ami többek között annak is köszönhető, hogy válogathatunk a:

 • bélelt
 • vízálló
 • valamint antisztatikus kabátok között

Kivitelben szintén széles a merítési lehetőség, így megtalálható a:

 • klasszikus munkakabát
 • dzseki
 • bomber dzseki
 • pilóta dzseki kivitel is.

Attól függően, hogy milyen fajta igénybevételnek kell megfelelnie és milyen körülmények között, mindenképp érdemes utánajárni, hogy a kiszemelt milyen szabványoknak megfelelően is készült. Szerencsére ma már a munkavédelmi kabátok árai igen barátiak, így nem kell amiatt aggódnunk, hogy drámai összegeket kell kifizetnünk egy-egy megfelelő kabátért.

Téli nadrág

Munkavédelmi nadrágok esetében szintén a béleltség megléte nyomhat sokat a latban, főképp ha szabadtéri munkavégzésről beszélünk. Ilyenkor egy kellőképp bélelt nadrág a legnagyobb hidegben is megfelelő védelmet biztosíthat az átfagyás ellen.

Téli munkavédelmi bakancs

A végtagok megfelelő szintű védelme talán a legfontosabb a téli hidegben. Erre a téli munkavédelmi bakancsok kitűnően alkalmasak lehetnek. A kifejezetten csúszásvédelemmel ellátott lábbelik például a jegesedés miatti megcsúszásos balesetek esélyét csökkentheti, míg a vízálló tulajdonsággal bíró bakancsok értelemszerűen a latyak és az eső ellen nyújthatnak védelmet.

Téli fejvédelem

A végtagokhoz hasonlóan a fejünk védelme is ugyanúgy fontos. Ezt orvosolandó válogathatunk a különböző sapkák, polár símaszkok, sálak és sisakbélések között is. Ezek mindegyike jellemzően kellemes puha anyagból készül, sőt egyszerre viselhetünk akár sapkát, sálat is, ha azt szükségesnek érezzük.

Összegezve

A téli munkavédelmi öltözetnek tehát elsősorban a hideg okozta kihűléstől kell védenie, valamint a fagyos környezet veszélyforrásai ellen kell védelmet nyújtania. A minőségi téli munkaruházatok szerencsére ennek ma már maradéktalanul eleget is tesznek. Ehhez mindössze arról kell meggyőződnünk, hogy az adott ruhadarab megfelel-e az adott munkakörhöz kapcsolódó munkavédelmi szabványoknak.