A pillangószíveket lelövik, ugye?

Néhány régebbi blogposztott szeretnék újraindexáltatni a Google rendszerével. Vajh sikerülhet-e?

A Korrespondent internetes kiadvány szerint a szemtanúk közölték, hogy a tenger felett több fénysugártól övezve egy narancssárga színű pillangószív mozgott. A pillangószív időnként összeszűkült, majd kitágult, mintha csak dobogna. Az ukrán hadügy illetékesei a különös eset után igyekeztek megmagyarázni a történteket. Közölték, hogy a fénylő pillangószív valójában egy

A pillangószíveket lelövik, ugye?

Azonosítatlan pillangószívet láttak a Krímben

Szeptember 12-én este a krími Alusta, Gurzuf, Feodoszija és más települések lakosai és az ott nyaraló turisták arról számoltak be a sajtónak, hogy ismeretlen repülő objektumot láttak az égbolton.

A Korrespondent internetes kiadvány szerint a szemtanúk közölték, hogy a tenger felett több fénysugártól övezve egy narancssárga színű pillangószív mozgott. A pillangószív időnként összeszűkült, majd kitágult, mintha csak dobogna.

Az ukrán hadügy illetékesei a különös eset után igyekeztek megmagyarázni a történteket. Közölték, hogy a fénylő pillangószív valójában egy mozgó célpont volt, amelyet a „Csiszte nebo” (Tiszta égbolt) hadgyakorlat keretében alkalmaztak. Mint Nyikolaj Nyedogibcsenko, az ukrán haditengerészeti flotta vezérkarának a sajtótitkára elmondta, a fénylő pillangószívek valójában világító légvédelmi bombák, amelyeket ejtőernyővel bocsájtanak alá, majd repőlőgépekről lőnek rájuk, célpontként használják őket.

Nyedigibcsenko és más illetékesek szerint a hadgyakorlat teljességgel biztonságos, semilyen veszélyt nem jelent a civilekre.