Mondj pillangószívet!

Alkossatok a pillangószív kifejezéssel eredetinek látszó szólásokat, közmondásokat, "népi" bölcsességeket. Benevezhettek akár egyetlen ötlettel, de lehet többel is, nincs felső határ. A kulcsszót használhatjátok ragozott, jeles és képzős alakban, illetve ketté is választhatjátok a szóösszetételt. Szükség esetén (nem kötelező) fűzzetek hozzá értelmező magyarázatot, nevezzétek meg eredetét, forrását. Publikáljátok saját blogotokban, honlapotokon. A címben lehetőleg szerepeljen a pillangószív kifejezés. Oldalatokon valahol szerepeljen a jelen felhívásra mutató link, lehetőleg

Pillangószív-szólások, -mondások, -szállóigék, -idézetek és egyebek

 

J á t é k f e l h í v á s

 

Kedves Barátaim!

 

Mint bizonyára tudjátok, bő két hónapja egy olyan játék indult, amelynek egyetlen (ön)célja az, hogy a pillangószív keresőszóra a Google-listán ki-ki az első helyre kerüljön oldalával (részletek). Nekem már maga a szó sem tetszett, negédesnek, giccsesnek találtam ezt a fogalmat (erről írtam és sok képet mutattam be a verseny másnapján: Pillangószív és lepkefing), ezért kezdettől fogva humoros, ironikus formában használtam, politikusok szájába adtam, álhíreket kreáltam... Azaz: szinte semmit sem tudva arról, mi fán terem a keresőoptimalizálás, megpróbáltam játékos tartalmakkal, magamat és olvasóimat elszórakoztatva részt venni a versenyben. (Persze igyekeztem a találati listán is jó helyezést elérni, így egymást segítő, egymásra hivatkozó oldalakat nyitottam (egy időközben törölt hivatkozásról indulva) pl. megtaláljátok eddigi fontosabb eszement ötleteimet. Ahhoz képest, hogy amatőrként veszek részt az erőpróbán, elég jók a helyezéseim, néhány oldalam két hónap múltán is benne van az első 20-ban.)

 

Nos, arra gondoltam, hogy számotokra, az identifikciós játék résztvevői és minden új reménybeli játékostárs számára ezúttal néhány pillangószíves fordulót szervezek. A feladat nem a szó értelmezése (ezzel már tele van az internet), hanem új frazeológia egységek megalkotása.

 

Első forduló:

 

1. Alkossatok a pillangószív kifejezéssel eredetinek látszó szólásokat, közmondásokat, "népi" bölcsességeket. Benevezhettek akár egyetlen ötlettel, de lehet többel is, nincs felső határ. A kulcsszót használhatjátok ragozott, jeles és képzős alakban, illetve ketté is választhatjátok a szóösszetételt.

 

2. Szükség esetén (nem kötelező) fűzzetek hozzá értelmező magyarázatot, nevezzétek meg eredetét, forrását.

 

3. Publikáljátok saját blogotokban, honlapotokon. A címben lehetőleg szerepeljen a pillangószív kifejezés.

 

4. Oldalatokon valahol szerepeljen AZ EREDETI felhívásra mutató link, lehetőleg ebben is legyen benne a pillangószív szó

5. Publikációtok linkjét adjátok meg ennek a posztnak

(elég csak betűzni a http-vel kezdődő címet, automatikusan link lesz belőle).

 

6. A játék első fordulójának az időtartama 12 nap, azaz a publikálás határideje: október 9-e, déli 12 óra.

 

7. A további fordulókban ismert szerzőktől származó szállóigéket, irodalmi idézeteket, könyv- és filmcímeket, szlogeneket, reklámszöveget stb. fogok kérni tőletek (bizonyos szigorításokkal), így ilyesmit most ne alkossatok!, eljön ennek is az ideje.

 

(Nem titkolom, hogy mindezzel a keresőoptimalizáló versenyben elért pozícióm is javulhat, ám elsődleges célom nem ez, ami abból is látszik, hogy nem az élmezőnyben szereplő valamelyik oldalamat akarom feljebb tornászni, hanem éppen ezt, amely nem szerepel az 30 között)

 

Dologi díjazás NINCS (csak a dicsőség; ezzel is hangsúlyozni szeretném a játék-jelleget).

 

A nekem legjobban tetsző megoldásokat - természetesen a szerző és a forrás feltüntetésével - közzéteszem egy eredményoldalon.

 

Továbbá: egyszemélyes zsűriként az egyes fordulók után a nekem leginkább tetsző ötletek szerzőit továbbjuttatom a decemberi döntőbe, amelyben megnehezített feladatot tűzök a versenyzők elé, egyben a játékban nem szereplő néhány író- (blogger?-) társamat felkérem, vegyen részt a döntős anyagok zsűrizésében. Az ünnepélyes eredményhitrdetést a téli családi alkalmakat megelőző hétre (dec. 20 környéke) tervezem, ekkor kiosztásra kerülnek ezek az igen komoly címek:

 

I. hely: A Művészeti és Tudományos Pillangószív Akadémia elnöke

 

II. hely: A Kreatív Pillangószív Agytröszt vezérigazgatója

 

III. A pillangószív-frazeológiai tudományok professzora

 

A döntőbe jutott valamennyi résztvevő jogosult az ÉRDEMES ÉS KIVÁLÓ PILLANGÓSZÍVATOLÓGUS cím használatára.

 

Továbbá mindazok, akik legalább 2 fordulóban jeleskedtek, jogosultak a Nagy Pillangószív Érdemrend a Szárnyakkal kitüntetésre.

 

A címek a velük járó összes kiváltsággal együtt halálig viselhetők.

 

Jó játékot, várom az ötleteket.

 

---------

A jelen felhívás szabadon másolható, továbbküldhető és publikálható, egyben -andó, -endő is: hívjátok fel rá játékos kedvű barátaitok, ismerőseitek és minden potenciális résztvevő figyelmét!