web lap top tartalom ajánló pr-cikk blog

2006.júl.09.
Közzétette: bdk Szólj hozzá!

Lábjegyzetben - vagy ott sem

A beregszászi főiskola rektora, dr. Soós Kálmán történész elemzi a téma kárpátaljai vonatkozásait. Többször is emlegeti a Galéria Kiadót, mint az 1944 utáni Kárpátalja első magánkiadóját, de sehol le nem írja, hogy én alapítottam és vezettem. Dupkán is anélkül szekerezget engem idézve, hogy néven nevezné akár őt, akár engem. Hiányosságokat és problémákat érintve egy nyilvános tanácskozáson elhanzgott és később nyomtatásban is megjelent előadásomból úgy idéz, hogy még a lábjegyzetben sem írja le a nevemet.
 
Címkék: könyv

Dupka orbitális bakija

Kedvenc lapomban orbitális baki ugyancsak legkedvencebb Dupka Györgyömtől:

Pócs István
(Ungvár, 1974. júl. 5.)

Költő, fotós. Pallóban kezdte el iskolai tanulmányait. A Sislóci Dobó István Középiskola elvégzése után Ungváron folytatta tanulmányait, 1988-ban felvételt nyert az Ungvári Állami Egyetem magyar nyelv és irodalom szakára, ahol 1993-ban szerzett diplomát. Az egyetem elvégzése után áttelepült Magyarországra.

Mit meg nem tudok Pistiről! 14 évesen felvették az egyetemre és 19 évesen már lediplomázott? Ungváron? Ehhez képest, ha jól számolom, 93-ban éppen első éves szociológus volt Budapesten. És persze ott diplomázott, soha nem járt az ungvári egyetemre. Az ELTE okán a "költő, fotós" mellé egy "szociológus" azért beférhetett volna, főként, hogy nem a költőségből és a fotózásból él... Egyébként elég nagy baromság ez az állítás is: "a posztmodern vonalat követő Mester Magdolna, Cséka György, Lengyel Tamás, Kovács Gábor, Bartha Gusztáv, Bagu László. " Nos, a felsorolásból csak Pócsra (részben) és Lengyelre illik a posztmodern, mert Cséka például avantgárd, Bagu klasszikus modern, Bartha, Mester pedig kifejezetten hagyományos. Dupkának lövése sincs arról, mi a posztmodern.

Az mondjuk jólesik, hogy engem is említ a szócikk (mint korábban Bagu László esetében is), de ezek után ki hiszi el, amit rólam állít?

teljes oldal

Címkék: sajtó, irodalom

Elköltöztem

Elköltözöm a Blogtérről. A korábbi posztjaimat olvasva mindenki megérti, miért. Itt még fenntartok valami redukált tartalomjegyzék-szerű jelenlétet, meg lehet itt majd kommentálni azt, amit másutt írok. De a fő blogoldalam mostantól a

BéDéKá Manzárd


Aki azonban megszokta, hogy itt keres engem, bátran megteheti: új jegyzeteim címe mindig itt lesz a főoldalon, illetve jobra a Frissek között.

 

A korábbi posztjaimat olvasva mindenki megérti, miért.

Itt még fenntartok valami redukált tartalomjegyzék-szerű jelenlétet, meg lehet itt majd kommentálni azt, amit másutt írok. De a fő blogoldalam mostantól ez:

 

BéDéKá Manzárd

Címkék: blogter
süti beállítások módosítása