web lap top tartalom ajánló pr-cikk blog

2007.máj.12.
Közzétette: bdk Szólj hozzá!

Kádárné rózsafüzére

"Egy Kádár Jánosné hagyatékából származó rózsafüzért bocsátanak jótékonysági árverésre május 29-én a Polgár Galériában. A kegytárgy magát megnevezni nem kívánó tulajdonosa ügyvédjén keresztül juttatta el a galériához az MSZMP néhai első titkára feleségének a Ste Anne de Beauprei búcsújáró helyről származó (ez Kanada leghíresebb zarándokhelye) rózsafüzérét." - írja a Népszabó. Rózsafüzér? Kádár Jánosnénál? Vajon imádkozott is vele? Mondjuk azért, hogy az illegális sajtó és a szamizdat kiadások mögött állók ne kerüljenek börtönbe a Kádár-korszakban? 

Orbán videón nyomul

Ha te blogolsz, akkor én nyomulok videón, gondolhatta Orbán Viktor. Illetve valamelyik samesze. Ezt legalább az analfabéták is élvezhetik, nem úgy, mint Gyurcsány Ferenc blogját, amelyhez némi intellektuális felkészültség szükségeltetik. Azt olvasni kell, ezt meg elég nézni, mint a Győzike-showt, máris egy-null az Ex javára. Minél primitívebb, annál plánébb. Ez a jelszó.
Címkék: politika, orbán, közpol

Csak a békeláncainkat veszíthetjük

Megnéztem a televíziós összefoglalókat és elolvastam az összes fontosabb tudósítást az MSZP Békelánc-rendezvényéről. Előzőleg is voltak fenntartásaim (a kormánypárt ne tüntessen, hanem többségét felhasználva alkotasson törvényt a Parlamentben. Ne tiltakozzon a szélsőségek ellen, hanem lépjen fel ellenük a törvény szigorával), utólag meg végképp azt gondolom, ezt elhibázták a szocialisták.

Utánam a fáklyásmenet

Az MSZP eléggé sokáig vonakodott a köztéri megmozdulásoktól. Mivel a Fidesz folyamatosan az utcára viszi a híveit, az MSZP igyekezett ettől eltérően ahhoz ragaszkodni, hogy a politizálásnak a parlamentben a helye. Aztán mégis kimerészkedtek a nyílt ég alá, látványosan és legelőször a tavalyi választások előtt. Ám ezt Orbán sokkal-sokkal jobban csinálja. Ő valóban tudja, mi az a populizmus.

 

Címkék: politika, közpol

Nemzeti baloldal?

Mennyivel könnyebb volt régen: népi baloldalnak mondták azt, ami mára nem vált nemzeti baloldallá. A Népsportot egyetlen tollvonással Nemzeti Sporttá lehetett keresztelni, ám a pártideológia szintjén ez az átmenet nem ment végbe, és nemcsak azért, mert sem a Népszavát, sem a Népszabadságot nem nevezték át. A hajdani szocialista párt népi irányzatot képviselő vezérei, Pozsgay és Szűrös ma erőteljes oppozícióban vannak azzal az utódpárttál, amely a saját nemzeti mivoltát a nemzetietlenség vádjával szemben ugyan néha bizonygatni próbálja, ám a permanens identitászavaron nem jutott túl.

 

A jobboldal zsákutcában menetel

Tölgyessy Péter a tőle megszokott kíméletlenséggel osztja ki a jobboldalt és annak elnökét friss elemzésében. Persze arról szó sincs, hogy a baloldallal szimpatizálna, hozzájuk is van egy-két rossz szava, ám láthatóan a "sajátjaival" szigorúbb.
A Fideszről, Orbán Viktorról és a jobboldalról például ilyeneket ír: "A Fidesz iparkodott a legfontosabb társadalmi csoportok elégedetlenségét megmozgatni témaválasztásaival, ám meglehetősen amatőr módon.

 

süti beállítások módosítása