web lap top tartalom ajánló pr-cikk blog

2007.jún.17.
Közzétette: bdk Szólj hozzá!

Értelmező szótár +

Ígéretemhez híven írok pár sort a Tinta Kiadó nagy vállalkozásáról, az új 2 kötetes értelmező szótárról. Alapvetően abban különbözik a korábbi akadémia kiadványtól, a Magyar Értelmező Kéziszótártól, hogy (mint ezt Kiss Gábor igazgató is kifejtette) kevesebb szóról ad több információt. A MÉKSz 70.000 címszavával szemben az az ÉrtSz+ csak 16.000-at tartalmaz, viszont voltaképp egy szinonima- és egy etimológiai szótárt is magában foglal, lévén közli a kifejezések rokon és ellentétes értelmű szavait, valamint eredetét.

Tovább
Címkék: könyv, nyelv

Farkas Péter: Nyolc perc

Ajánló poszt a megszűnt blogter.hu alatti manzárdomból - Farkas Péter: Nyolc perc c. könyve

∞ perc az örökkévalóságból

Az És kritikusa nem érti, miért Nyolc perc Farkas Péter új könyvének a címe, a Literáé pedig rosszul emlékszik, amikor "reminiszcenciákra kapja fel a fejét: Nyolc perc, míg a Földre ér a fény, a hetvenes évek kívánságműsoraiban oly gyakran kért, ki tudja már, melyik zenekartól származó szám refrénjét hallja a belső fül". A fül, még ha belső is, tévedhet, ugyanis nem zenekar, hanem Katona Klári énekelte, nyolc helyett azt, hogy Tíz perc, míg a földre ér a fény, ez ellenőrizhető, elegendő az első Google-keresés.


Eredeti blogbejegyzésem (amelyre a fenti link mutat) a szerző és a könyvcím begépelése után sokáig a Google keresőben az első helyen tanyázott 

Golden Blog

A HVG idén is elindítja Golden Blog versenyét, mától lehet nevezni. A vetélkedés ezúttal bonyolultabb, mert voltaképp egy hármas erőpróba - a Golden Blokk - első futamát képezi. Először a blogok "klasszikus", most már harmadszor sorra kerülő versenyére kerül sor, aztán a helyi blogok megmérettetésére, végül a videómegosztók vetélkednek. Én ezek szerint csak az elsőben vagyok érdekelt.Nagyon hasznos, ha egy szájtnak van folyamatosan frissülő hírfolyama. A Google értékeli, ha rendszeresen talál új tartalmat, ha bővül az indexelhető URL-ek száma és növekszik az adatbázis. A jelen megoldás és hírek megjelentetésének gyakorlata itt nem a legszerencsésebb.  RSS Hírcsatorna frissítés: A Joamla rendszerét nem ismerem, nem tudom, rendelhető-e RSS Feed hírcsatorna híroldalhoz. Ha igen, alkalmazni kellene, mert a Google a rendszeresen frissűlő oldalakat az RSS alapján figyeli, és a friss híreket szinte azonnal szkenneli, ami növeli az oldal reputációját. Ha tehát technikailag van erre mód, akkor Javaslat: a híroldalhoz tartozzon RSS feed.

Címkék: blog, goldenblog

23. oldal, 5. mondat

Követem a Könyvesblogban olvasott utasításokat:
1. Ragadd meg a hozzád eső legközelebbi könyvet!
2. Csapd fel a könyvet a 23. oldalon!
3. Keresd ki az ötödik mondatot!
4. Tedd közzé a szöveget az oldaladon ezekkel az instrukciókkal együtt!
Végül megtalálta a szemüveget, és a kislámpát is sikerült meggyújtania. (Farkas Péter: Nyolc perc, Magvető, 2007.)

Tegyetek ti is hasonlóan! Akár saját blogotokban, akár itt, hozzászólásként.

Tovább
Címkék: játék, irodalom
süti beállítások módosítása