web lap top tartalom ajánló pr-cikk blog

2007.nov.09.
Közzétette: bdk Szólj hozzá!

A rázógép és társai

Krisztián hívta fel a figyelmemet az Art. Lebedev Studio munkáira. A közel 200 munkatársat foglalkoztató cég Oroszország egyik legnagyobb dizájn-vállalkozása. Mindent terveznek, amivel megbízzák őket (honlapot, bútort, háztartási gépet, szórakoztató elektronikát, betűtípust...), vezetőjük Artyemij Lebegyev még az orosz rövidítések 110 ezer címszavas szótárát is összeállította. Oldalukat tallózva azonban kiderül az is, hogy nem idegen tőlük a humor sem. Feltaláltak és formaterveztak például egy adaptert is, amely hatákonyan oldja meg azt a problémát, hogy az ember ujja nem fér bele a konnektorba. A csatlakoztató megbízhatóan hidalja át ezt a technikai akadályt.

Tovább
Címkék: tech, dizájn, kütyü

Lépegető szörnyek a holland tengerparton

A blogomban is bemutatott robotpókról óhatatlanul eszembe jutottak a Theo Jansen kinetikus  szobrai. A derék hollandus évek óta azzal foglalkozik, hogy elektronika vezérelte és szélhajtotta szörnyekkel, valójában műszaki leleménynek és művészeti alkotásoknak egyszerre tekinthető  mozgó objektumokkal népesíti be a zord holland tengerpartot. Alkotói fantáziájával a technikai lehetőségeket kihasználva, jórészt sárga műanyag csövekből épített, ízeltlábúakra emlékeztető kreációi révén ered a genetikai algoritmusok nyomába. Teremtő jókedvében egész nemzetségeket hozott létre (már a hetediknél tart). Álma az, hogy a lépegető állatnépség egyszer majd önálló életre is képesen lakja be a tengerpartot.

Tovább

Elektromos cigaretta

e-cigaretta - elektromos cigaretta - tiltás - engedélyezés - kitiltották, betiltották az e-cigarettát a nyilvános helyekről - 2015-ös hír. nikotin, kátrány, dohányzás

  Nemcsak digitális rózsafüzér létezik, hanem elektromos cigaretta, azaz E-JOY is. A parazsat vörös LED helyettesíti, a készülék folyékony nikotint melegít fel és porlaszt belélegezhető  cseppekké, a füstöt meleg pára utánozza. Az e-cigi állítólag mindenben kielégíti a dohányzók igényeit és megfelel a dohányzás pszichológiájának. Nem tartalmaz egészségre káros anyagokat (kátrány és egyebek), nem zavarja a környezetet, a nikotinadag csökkentésével segíthet a leszokásban.

 

Címkék: tech, kütyü, tudomány

Nézz a robotpók szemébe

A hollywoodi filmek állatcsodáinak működtetésében is közreműködő brit konstruktőr, Matt Denton nemrégiben új projekttel rukkolt elő. Hosszabb ideje fejlesztett hatlábú robotsorozatának új darabja, az iC Hexapod sok tekintetben úgy viselkedik, mint egy élő állat, reagál a hozzá közeledők mozgására, arcukba néz, mi több, elraktározza az új arcokat és később felismeri őket. És a blogjára is kiteszi...

Tovább
süti beállítások módosítása