Írótábori bulvár - Tokaj

A történtekről én először a nol.hu portálon olvastam, a hírt IRODALMI ÉLET, NÉPI TÁBOR, 2014 címmel osztottam meg a Facebookon.

Félbeszakította a Tokaji Írótáborban való részvételét Kukorelly Endre költő, író, s hazautazott Budapestre, mert csütörtökre virradó éjjel olyan súlyosan megütötte őt Csender Levente író, hogy kórházban kellett ellátni.

Információnk szerint a két író kocsmai iszogatás közben szólalkozott össze, Kukorelly túl hangosnak találta Csendert, aki ezen úgy fölháborodott, hogy egy ütéssel leütötte Kukorellyt. Az író sebét a kórházban összevarrták, majd az intézmény hivatalból értesítette a rendőrséget is, Kukorelly sérülése ugyanis nyolc napon túl gyógyul.

Az írótábor résztvevői csütörtök reggel arra kérték Csender Leventét, hogy utazzon haza.

Kukorelly Endre a nap folyamán A polgári-demokratikus átalakulás filozófiái és az irodalom változásai című szekcióülésen adott volna elő.

Majd sorra megosztottam a többi hírt, kiderült, nem hangosságát hanem hamisságát kifogasolta Kukorelly az előadásnak. Az írószövetség elnöke azt nyilatkozta, mindketten ittasak voltak, aztán szemtanúi beszámoló alapján kiderült, hogy Bandi alig ivott. Nem úgy mint...

Osztogattam ugyanabban a topokban a híreket, mígnem...

Tovább