Tartalom és marketing: új blog

tartalom-marketing-blog.jpgTartalommarketing blog - A weblapok optimalizálásának Google-szakértői szintű művelése folyamatos terjeszkedéssel jár. A linkprofil építés ugyanis extenzív műfaj, amelyben ugyan rendkívül fontos a benne résztvevő honlapok minősége, így ezek fejlesztése és optimalizálása alapfeladat (és ez belterjes munka), ám bármennyire is sok saját weboldallal rendelkezünk, egyszer elfogynak a SEO-munkába bevonható egységek - és akkor terjeszkedni szükséges. Sok linképítő ilyenkor külső forrásokhoz nyúl (bár a linkkatalógusoktól most már a legtöbben félnek), mert könnyebb elhelyeztetni egy linket egy idegen oldalon, mint a link kedvéért sajátot építeni. A többletmunkától nem félő szakember azonban mégis inkább építkezik és új tartalmakat helyez el új domainok és IP-k alatt: mert ezt a tartalmat kedve szerint alakíthatja és mert a gondozott webhely idő múltával nemcsak arra az egy munkára lesz alkalmas, amely miatt létrehozta,

Így vált szükségessé az extenzív webművelés 2016-ban, amikor mind az sms-mobilmarketing projekt, mint a télikert építés és teraszbeépítés területét érintő program túlfejlődött a rendelkezésre álló kereteken. A keresőmarketing tevékenység további kiterjesztése elkerülhetetlenné vált.

Megoldás lehetett volna az eddig is preferált ingyenes blogszolgáltatóban indítani újabb posztfolyamot, de a két kedvelt szolgáltatónál már így tucatnyi egység hajtotta a szelet a céloldalakra. Szóba jöhetett új tárhelyekhez új domainok regisztrálása - de egy ilyen munkaciklus épp befejeződött. Valami másban törte tehát a SEO-szaki a fejét.

Ingyenblog - de másutt. Olyan kellett, amelyik élvezi egy nagy rendszer támogatását, amelyik pörgős és amelynek új blogjaira is figyel a Google. Hogy ez melyik legyen, annak kiválasztása sok fejtörést okozott. Végül sikerült a tutiba beletrafálni. A Tartalom és marketing címen indított blog remekül optimalizálható (Wordpress hajtja) és teljesen váratlanul kiemelt Google-figyelmet is kap: a frissen írt és publikált posztokat szinte azonnal szkenneli és betárazza a kereső.

Tovább