E-könyv, hangoskönyv tabletre, laptopra

Könyvek laptop és tablet kijelzőre. Hangoskönyv ajánló: Freud és Ferenczy, Amerikai kulturális lexikon

A legjobb digitalizált könyvek laptopra, tabletre optimalizálva

hangoskonyv-tablet.jpgA hangoskönyvek elterjedése a digitális forradalom kísérőjelensége. A laptop és tablet számítógépek meg okostelefonok ma már mindenütt velünk vannak és alkalmasak a korábban csak olvasható könyvek megjelenítésére e-book vagy hangoskönyv formájában. A legjobb hordozható számítógépek a hangzó anyagot jó minőségben képesek megjeleníteni. Ajánlunk néhány hallgatni és olvasnivalót. Ha még nincs is a könyvek mindegyike tabletre optimalizálva vagy hangoskönyv formátumban előállítva, nincs ok aggodalomra, ez hamarosan bekövetkezik, mert az Y és főleg Z generáció tagjai, a digitális bennszülöttek ezt igény formájában megfogalmazzák.

Hangoskönyvek a Budapesti laptopszervizben

Az egyik legjobb budapesti notebook javítóműhely azzal kedveskedik ügyfeleinek, hogy egy bizonyos alkatrészvásárlási összeg fölött a 10 legjobb hangoskönyvet ingyenesen feltöltik lapjára, tabletjére. Innen közvetlenül is meghallgatható, de otthoni körülmények között például a laptopot csatlakoztatva egy jó hangsugárzó panelhez a népszerű színészek által felolvasott hangoskönyv igazi élményt nyújthat.

Freud és Ferenczi

Tapasztalatunk szerint Freuddal ellentétben Ferenczi neve nemigen ismert a laptopfelhasználók körében, ezért is döntöttünk úgy, hogy hangoskönyvre visszük Freud és Ferenczi kapcsolatát, amit persze nőügyek is körüllengenek. Emellett a Ferenczi és Freud pdf e-könyvünk novemberi bemutatójáról nem tudjuk eldönteni, hogy vajon azért tudják ilyen sokan, hogy ki volt az első professzor, mert ennyire jól olvassák az e-bookokat, vagy pedig valóban ennyire jól tájékozott felhasználók olvassák az optimalizált elektronikus könyvet.

Bonyodalmak a dívány körül. Ferenczi Sándor, Freud munkatársa és barátja, később kiszemelt utódja lett a
pszichoanalízis első professzora. Ferenczi hozta ki Freud tudományát a bécsi magányosságból és hozta létre a Budapesti Iskolát. Freud és Ferenczi kapcsolatát azonban egy végzetes négyszög felborította. E négyszögből
fakadó dráma bemutatja a pszichoanalízis születését.

Bart István: Amerikai kulturális szótár

Az amerikai kulturális szótár minden elektronikus eszközön könnyen olvasható, megfelelő szoftverek fel is tudják olvasni. A könyv olyan szavakat és fogalmakat tartalmaz, melyeket minden anyanyelvű teljes természetességgel ismer, ért és használ, a külföldiek azonban - ha csak a szűkszavú, kétnyelvű szótárakban akarnak utána nézni a jelentésüknek - sokszor vakvágányra futnak, amikor meg akarják fejteni őket. Pedig sok tekintetben épp ezek a "legamerikaibb" szavak: az amerikai élet és életforma jellegzetességeit tükrözik, a szótárakban nem fellelhető zamatuk és hangulatuk van. Emellett a technika és tudomány olyan szakmai szavai is szerepelnek benne, amelyeket a közember használ a pontos terminus technikusok helyett és amelyek a mi számunkra magyarázatra szorulnak (például pendrive, flashmob). Hétköznapi dolgokból - és a hozzájuk tartozó szavakból - áll össze a mindennapi élet kultúrája, a távolból oly megfoghatatlan Amerika, s ezek rajzolják ki nyelvi térképét: szállóigévé lett reklámok és híres kiszólások, énekek és gyermekdalok, régi slágerek felejthetetlen sorai, s olyan - külföldiek számára rejtélyes értelmű - rövidítések, mint az ABA, Asus, az ABC, HP, CPU az ACLU, az ASAP, vagy bolthálózatok lépten-nyomon emlegetett neve. Olyan szavakat viszont ne keressen a használó ebben a szótárban, amelyek jelentése kétnyelvű szótárakból is könnyen megismerhető.

Bereményi Géza - Vető János: Antoine és Désiré

Az Antoine és Désirével nemcsak Cseh Tamás utánozhatatlanul zseniális előadói stílusa és Bereményi irodalmi rangú szövegei, hanem Vető János lemezborítója is ikonikussá vált, valódi összművészeti teljesítményként tekinthetünk erre a lemezre. Bereményi és Vető pedig, majd' négy évtizeddel később, megalkották ezt a fényképregényt, amely kibontja és kiegészíti az évtizedekkel korábbi hanganyag háttértörténetét. Minden rajongónak kötelező, akár van laptopja, akár nincs.

Spiró György: Kőbéka

A Kőbéka igazi történelmi szatíra, akkor is, amikor a múltban, és akkor is, amikor a jövőben játszódik: jelenünkbe-elevenünkbe vág. A helyszín a térképen nem található, a főhős mégis oda születik, és oda is tér vissza. De a címnek azt is jeleznie kéne, hogy Kálmánka bebarangolja a fél világot és a különböző korszakbéli Magyarországokat. Előbb-utóbb választani kell a sok számítástechnikai hardvereszköz közül.

Bíró Szabolcs: ANJOUK – IV. rész:

Már letölthető tabletre Bíró Szabolcs nagyszabású történelmi regénysorozatának negyedik része hangoskönyv formájában még nem készült el. Ez egyben egy új trilógia első kötete is, benne régi és új szereplőkkel, fénnyel és árnyékkal, sárral és ezüsttel, nyílt háborúval és udvari intrikákkal. Az aranyliliom szebben virágzik, mint eddig valaha, árnyékában pedig lassan felnő egy új digitális nemzedék, hogy megvesse lábát ebben az erőre épülő, szép új internezes világban, ahol már a mesterséges intelligencia, a virtuális valóság és gépi tanulás viszi a prímet. Segítség a letöltéshez: TECH Service