Laptopok a leghosszabb akku-üzemidővel

- laptop üzemidő - meddig bírja a laptop akkumulátor töltés nélkül? - notebook töltők - lenovo, dell

Egyetlen töltéssel több mint 10 órás üzemelés

dell-xps-13 laptop üzemidő

Sok múlik a laptop akkumulátor kapacitásán. Nem számít, milyen felturbózott technológiával rendelkezik egy laptop, ha csak rövid üzemidőt képes nyújtani két akkutöltés között. Szerencsére számos olyan notebook létezik, mely hosszú távon bírja a strapát. A Laptop Mag Battery Test használatával - mely Wi-Fi-vel történő folyamatos szörfözést jelent nagy fényerő mellett - azonosítottuk a piacon található, egyetlen töltéssel a leghosszabb ideig működő notebookokat. Több mint 10 óráig tartó hosszú laptop üzemidő az, amiről beszélünk, amely elegendő akár egy tengeren túli külföldre tartó repüléshez, egy tárgyalásokkal, találkozókkal teli munkanaphoz vagy több órás iskolai-egyetemi tanuláshoz, netán a szabadban végzett munkához, játékhoz, egész éjszakai filmnézéshez.

Lenovo ThinkPad T470 (17:25)

lenovo notebook akkumulátorHa egy valóban kiváló billentyűzetre vágysz, tartós alvázat és erős teljesítményt szeretnél, ne keress mást, mint a ThinkPad T470-t. A T470 helyet biztosít egy opcionális bővített akkumulátor számára, mely ennek  a 14 inch-es laptopnak a tulajdonosát egyetlen full feltöltés esetén 17 órányi folyamatos üzemidővel örvendezteti meg. A laptopot a saját ThinkPad csatlakozóján vagy a Thunderbolt 3 portján keresztül töltheted fel, amelynek köszönhetően csatlakoztathatsz laptopodhoz kijelzőt vagy más eszközöket is. A tartós, MIL-SPEC-tesztelésű alváz segít a hosszú távú üzleti noteszgépnek, hogy megállja a helyét az egész napos üzleti utazások során.

  • Előnyök: Legjobb osztályú billentyűzet, PCle SSD, Tartós kivitelezés, Thunderbolt 3 töltés.
  • Hátrányok: Viszonylag homályos képernyő, bádoghang.

Lenovo ThinkPad X270 (13:51)

hosszú üzemidejű laptop - lenovoA másfél kg-os, 12,5 inch-es ThinkPad X270 könnyedén hordozható bárhova és elég kicsi ahhoz, hogy megfelelően illeszkedjen a legtöbb repülőgéptartályba. A 12,5 inch-es kijelző az sRGB színskála 88%-os lefedettségének és a csúcsminőségű billentyűzetnek köszönhetően igazi élményt jelent a dokumentumok szerkesztésében. Más ultrabookoktól eltérően az X270 számos porttal rendelkezik, beleértve az USB Type-C csatlakozót, több USB 3.0 csatlakozót, SD kártyaolvasót és Ethernet csatlakozót.

Kiterjesztett akkumulátorával ez a nagy teljesítményű laptop közel 14 órán keresztül életképes teljes feltöltéssel. Ha ez mégsem lenne elegendő, az alapakku tartalék akkumulátorral felcserélhető, anélkül hogy kikapcsolnánk a számítógépet.

  • Előnyök: Nagy billentyűzet, erős színbontású képernyő, Hot-swappable akku, könnyű súly.
  • Hátrányok: Nincs Thunderbolt 3 port.

Dell XPS 13 (13:49)

dell-xps-13 - laptop akkuA Dell XPS 13 kijelzője egy 13 inch-es alvázra épül, ami egyébként egy 11 inch-es laptop számára alkalmas. A vékony, 1,5 cm-es vastagsága és közel másfél kg súlya ellenére a Dell laptop majdnem 14 órányi üzemidőt kínál az alapkivitelű, 1080p-es képernyővel. Az érintőképernyős verzió, amely 3200 x 1800 képpontos kijelzővel rendelkezik, több mint 9 órán át működőképes egyszeri akkutöltéssel.

Ha ehhez hozzáveszünk egy Intel 7 Gen Core i3, i5 vagy i7 CPU-t, egy gyors PLle SSD-t és sok portot, az egyik legjobb létező fogyasztói ultrabookot kapjuk. Egy rendkívüli Wi-Fi kártya és egy Thunderbolt 3 port teszi fel a pontot az ire ebben a lenyűgöző csomagban.

  • Előnyök: Nagyon könnyű, választható portok, gyönyörű, szinte keret nélküli kijelző és erős Wi-Fi.
  • Hátrányok: Kényelmetlen webkamera elhelyezés.

Dell Inspiron 11 3000 (13:39)

dell inspiron laptop akkumulátor töltőA Dell mindössze 200 dolláros induló áron már beszerezhető könnyű hordozható számítógépe bizonyítja, hogy nem kell irdatlan összeget költeni egy valóban kimagasló akkumulátor élettartamért. Ez a Celeron-meghajtású, 11,6 inch-es laptop éppen megfelelő teljesítményt nyújt webes szörfözéshez és könnyed tevékenységekhez. Mindössze 1 kg körül az Inspiron 11 3000, kényelmesen magunkkal vihetjük bárhová, és a  több mint 13 órányi üzemidő tudatában nyugodtan otthon hagyhatjuk a csatlakozót.

Az Inspiron 11 3000 gyerekek számára is roppant előnyös választás kis mérete, alacsony ára és a vonzó kék-piros színvilága miatt. A multitasking érdekében javasolt 50 dollárral többet költeni az alapár felett a 4 GB RAM konfigurációért

  • Előnyök: Színes dizájn, könnyű súly, alacsony ár, jó hangminőség.
  • Hátrányok: Homályos képernyő.

Microsoft Surface Book (12:29)

notebook akku élettartamA billentyűzetes dokkolóval összekapcsolva a Microsoft  notebookja 12,5 óráig üzemeltethető, feltéve, hogy integrált grafikával vásároljuk meg. A 13,5 inch-es, 3000 x 2000 képpontos kijelző csodálatos látványt nyújt, és egy mágnesesen csatolt toll a rajzolást és kézírást különleges élménnyé teszi. 1500 dollár körül a Surface Book egy drága készülék, de megéri az árát.

  • Előnyök: Ragyogó képernyő, nagyszerű teljesítmény, rendkívül funkcionális dizájn.
  • Hátrányok: Az utolsó generációs processzorokat használja, drága.

Tovább