Megbízható az utángyártott akkumulátor?

utángyartott laptop akkumulátorokAmikor akkumulátor vásárlásra kerül sor, akkor sokakban felmerülhet a kérdés, hogy gyári, vagy utángyártott terméket vásároljanak. A gyári akkumulátorokkal szemben sokan az olcsóbb termékeket részesítik előnyben. Azonban felmerülhet a kérdés, hogy megbízható-e az utángyártott akkumulátor? Az alábbiakban erre a kérdésre keressük a teljeskörű választ.

Gyári akkumulátorok

Ahogy a nevük is mutatja, a gyári akkumulátorokat kifejezetten a gyártó vállalatok rendelik meg, vagy gyártják is le az adott paraméterek alapján. A gyártás követően ez kerül beszerelésre a berendezésekbe és a márkaszervizek polcaira is ezek kerülnek.

Gyári akkumulátor előnye

A gyári akkumulátorok esetén a legnagyobb előny, hogy a gyártói garanciális háttér is jelen van, amikor megvesszük az adott terméket. Mindez magas minőséget jelent, vagy legalábbis az eredetivel megegyező szintet.

Gyári akkumulátor hátránya

A gyári termékek esetén a legnagyobb hátrány, ami egyben sokakat el is tántorít, hogy jóval magasabb áron juthatunk hozzájuk. Ennek oka, az előbbiekben taglalt garanciális háttér és persze maga a márka név. Persze jó pár vásárlót az ár sem tántoríthat el a márkahűségtől, de sokakat komoly gondolkodásba ejthetnek.

Utángyártott akkumulátorok

Az utángyártott termékek esetén sok kétség merül fel, de amennyiben megbízható forrásból származó termékről beszélünk, akkor a minősége is közel, vagy teljesen azonos lesz a gyári társaikkal. Emiatt ha utángyártott akkumulátor vásárlását tervezzük mindenképp tegyük azt biztos forrásból és ha kell vegyük is fel a kiszemelt bolttal a kapcsolatot a megfelelő termék vásárlásához.

Utángyártott akkumulátor előnye

Utángyártott akkumulátorok esetén egyértelműen a kedvezőbb ár címke említhető elsőként. Ez már önmagában elég lehet, hogy egyeseket elcsábítson. Ráadásul a minőségben sem kell kompromisszumot kötni, ha megbízható forrásból szerezzük be az adott terméket.

Ráadásul azonos paraméterek esetén üzemidőben az utángyártott termékek megegyeznek az eredetivel, sőt még külsőleg is teljesen azonosak lehetnek. Nem beszélve arról, hogy ma már a minőségi utángyártott termékekre is szokás garanciális időtartamot vállalni. Ennek érvényesítése általában a forgalmazón keresztül zajlik.

Utángyártott akkumulátor hátránya

Hátrányként a kétséges eredetű termékek jelenlétét említhetjük meg. Ezek az akkumulátorok gyakran biztonság technikailag is aggályosak, nem csak minőségileg.

További hátrányként a rendkívül széles termék kínálat említhető, mely nehezebbé teszi az utángyártott akkumulátorok közötti választást. Ennek oka, hogy ugyanazon berendezéshez tartozóan találkozhatunk több fajta kapacitással rendelkező akkumulátor modellel, de olykor még a feszültség érték is eltérő lehet. Ezért mindenképp érdemes megfelelő forrásból beszerezni az adott terméket.

Tovább