A kerti grillsütő nem hiányozhat egy kerti partiról

kerti-grillsuto.jpg

A grillezés és a barbecue az egyik legnépszerűbb kerti tevékenység. Egy családi, baráti vagy társasági összejövetel szerves része lehet, gyakran ízletes nyári italok, különböző játékok és szórakozás kíséretében zajlik egy ilyen kerti grillparti. Ha ilyen partit szeretnénk szervezni a kertünkben, akkor a főzőtudományon és a megfelelő alapanyagokon kívül szükségünk lesz egy jó kerti grillsütőre is.

A megfelelő minőségű kerti grill kiválasztása nem kell, hogy bonyolult legyen. Vásárlás előtt el kell döntenünk, hogyan szeretnénk használni a grillsütőt, mennyi ételt szeretnénk egyszerre megsütni, milyen hőforrást preferálunk, és esetleg alkalmanként szeretnénk a grillt füstölésre használni....

Gázüzemű és lávagrillek

A gázgrill többféle változatban kapható, kezdve az egyszerűbb és olcsóbb változatokkal, mint például a Campingaz EXPERT BASIC lávagrill két alumíniumozott acélból készült lapos égővel, amelyek lehetővé teszik a független grillezést csak a grill felén vagy a teljes felületén.

Ebből a kínálatból a luxus kivitelű  Campingaz 3 Series Woody LX kontakt gázgrillt  megfontolhatunk, amely három rozsdamentes acél csőégővel és akácfa szerkezettel rendelkezik. A grillezőfelület egy öntöttvas grillezőlapra és egy Culinary Modular rostélyra oszlik, így könnyen elkészíthet rajta pizzát, pácolt baromfit,  paellát és egyebeket egyaránt. A grillserpenyő egyes részei eltávolíthatók és mosogatógépben is moshatók.

A BBQ-Bull® "Bern" grill ideális a grillezéshez. Fedele rozsdamentes acélból készült, tárolófelületei és lábai festett fém elemek. Előnye a kiváló mobilitás, mivel beépített görgőkkel rendelkezik.

Faszén tüzelésű grillek

A faszenes grillek a leggyakrabban használtak közé tartoznak, és ezt nem csak az alacsonyabb beszerzési áruknak tudható be. A faszén enyhe füstös ízt is ad az ételeknek, amit sokan nagyon kívánatosnak tartanak. A Campingaz grillsütők pont a megfelelő ízvilágot byújtják az ételeknek. A kiváló faszén tüzelésű grill kétségtelenül a Locomotive BBQ-Bull® füstölővel, amely lehetővé teszi a közvetlen és közvetett grillezést, valamint a füstöléstm egyaránt.

Grillezés és barbecue

A grillezés az ételek gyors elkészítését teszik lehetővé a forró parázs fölött, magas, körülbelül 200 °C-os hőmérsékleten. Grillezés előtt legalább három órán át, de lehetőleg egy éjszakán át hagyja pihenni a húst a kiválasztott pácban.

A barbecue ezzel szemben a hús hosszú, lassú füstölése alacsony, akár 150 °C-os hőmérsékleten történő elkészítése. A húst nem a parázs fölött, hanem azon kívül helyezzük el. Lényegében egyfajta forró füsttel történő füstölésről beszélhetünk. A nagy húsdarabok, például az egész sertés, különösen jól elkészíthetőek így.

Sem a grillezés, sem a barbecue nem lesz a türelmetlen emberek kedvenc idéotöltése. A megfelelő grillen és a mi sütési képességeinken múlik, hogy az eredmény ne kiszáradt darabok, hanem jól átsült, szaftos hús legyen.