Az egészséges táplálkozás 5 aranyszabálya

egeszseges-taplalkozas.jpgMa már számtalan önjelölt egészségguruval találkozhatunk az interneten, akik tanácsaikkal az egészséges életmód irányába kívánnak minket terülni. Kétségtelen, hogy vannak igazságok az általuk hangoztatottokban, de sokszor rémisztően hatnak ránk és kedvünket szegik.

Pedig nem kell messzire menni, hogy tudjuk, hogy mit tehetünk az egészségünkért, sokszor minden a fejünkben van, csak nem áll össze kerek egésszé.

1. Étkezzünk változatosan

 Nem működhetnek jól azok a diéták, amelyek szigorúan kizárnak az étrendből egy bizonyos fajta tápanyagot, azt teljes száműzetésre ítélve.

A szervezetünknek mindenre szüksége van, legalább egy kicsi mértékben, még az örök ellenségre, a fehér cukorra is. Hibát követ el az, aki akár egy fogyókúra kedvéért lemond mondjuk minden szénhidrátról, fehérjéről vagy épp zsírról.

Találjuk meg az arany középutat, hogy meg is kapja a szervezetünk, amire szüksége van, de túlzásokban se essünk.

2. Kezdjünk el valamilyen sportot

Ha lehetőségünk van elkezdeni egy sportot, akkor vágjunk bele. Klasszisokkal jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben, ha szenvedéllyel tudjuk csinálni, nem beszélve arról, hogy még a fölös kilóink ellen is felléphetünk a sporttal.

Ha erre nincs lehetőségünk, akkor legalább naponta fél órát sétáljunk, biciklizzünk, ami belefér az időnkbe. De ne legyünk kíméletlenek magunkkal szemben, fő a fokozatosság, hogy a szervezetünk is képes legyen a versenyt felvenni velünk.

3. Minél több teljes kiőrlésű gabonát fogyasszunk

A magas rosttartalmuk, magas magnézium tartalmuknak köszönhetően fontos tápanyagforrásai a szervezetünknek. Hamarabb okoznak teltségérzetet, mint a fehérlisztből készült társaik, így a fogyókúra során is hasznosabbnak bizonyulnak.

Ha állandóan az éhséggel küzdünk és nehezen tudunk ellenállni a csábító falatoknak, akkor kipróbálhatjuk, hogy mire képesek a fogyasztószerek, mint a Gerot Adipex Retard, Teva Adipex-P és a Magnus Phentermine 37,5mg. Jelentőségük abban áll, hogy megakadályozzák az állandó éhségérzetet, ezzel csökkentve a kalóriabevitelt. Ha nem szeretne hamisítványt vásárolni és fontosak az olcsó Adipex Retard árak, akkor tekintse meg ezt internetes árösszehasonlító portált.

4. Bőségesen fogyasszunk a vizet

Ne csak akkor igyunk, ha szervezetünk jelez, hogy szomjasak vagyunk. Ezt megelőzve folyamatosan fogyasszunk napközben legalább 2-3 liter vizet. Gyorsítja az anyagcserét és hozzájárul a szervezetünk egészségének megőrzéséhez.

5. Legyünk jók magunkhoz

Ahogy a változatos étrendnél is volt róla szó, ne fosszuk meg magunkat mindentől, így attól se, ami esetleg nem fér bele az egészséges kategóriában. Néha lehet bűnözni, enni egy kis édességet, ha éppen azt kívánjuk. Kedvezzünk magunknak alkalomadtán egy szelet süteménnyel.

A lényeg, hogy érezzük jól magunkat a bőrünkben!