Az egészséges táplálkozás 5 aranyszabálya

egeszseges-taplalkozas.jpgMa már számtalan önjelölt egészségguruval találkozhatunk az interneten, akik tanácsaikkal az egészséges életmód irányába kívánnak minket terülni. Kétségtelen, hogy vannak igazságok az általuk hangoztatottokban, de sokszor rémisztően hatnak ránk és kedvünket szegik.

Pedig nem kell messzire menni, hogy tudjuk, hogy mit tehetünk az egészségünkért, sokszor minden a fejünkben van, csak nem áll össze kerek egésszé.

1. Étkezzünk változatosan

 Nem működhetnek jól azok a diéták, amelyek szigorúan kizárnak az étrendből egy bizonyos fajta tápanyagot, azt teljes száműzetésre ítélve.

A szervezetünknek mindenre szüksége van, legalább egy kicsi mértékben, még az örök ellenségre, a fehér cukorra is. Hibát követ el az, aki akár egy fogyókúra kedvéért lemond mondjuk minden szénhidrátról, fehérjéről vagy épp zsírról.

Találjuk meg az arany középutat, hogy meg is kapja a szervezetünk, amire szüksége van, de túlzásokban se essünk.

2. Kezdjünk el valamilyen sportot

Ha lehetőségünk van elkezdeni egy sportot, akkor vágjunk bele. Klasszisokkal jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben, ha szenvedéllyel tudjuk csinálni, nem beszélve arról, hogy még a fölös kilóink ellen is felléphetünk a sporttal.

Ha erre nincs lehetőségünk, akkor legalább naponta fél órát sétáljunk, biciklizzünk, ami belefér az időnkbe. De ne legyünk kíméletlenek magunkkal szemben, fő a fokozatosság, hogy a szervezetünk is képes legyen a versenyt felvenni velünk.

3. Minél több teljes kiőrlésű gabonát fogyasszunk

A magas rosttartalmuk, magas magnézium tartalmuknak köszönhetően fontos tápanyagforrásai a szervezetünknek. Hamarabb okoznak teltségérzetet, mint a fehérlisztből készült társaik, így a fogyókúra során is hasznosabbnak bizonyulnak.

Tovább