Téli védőöltözetek teraszbeépítő munkához

teli-teraszbeepites.jpg

A terasz beépítés télikertnek olyan folyamat, amely során egy kültéri területet zártabbá vagy komfortosabbá tesznek, például üvegezéssel, hőszigeteléssel, árnyékolással vagy fűtéssel. A téli védőruha pedig olyan ruházat, amely megvédi a testet a hidegtől, a nedvességtől, a széltől vagy a hótól. Ennek köszönhetően télen is lehetséges ez a munkálat, de van néhány dolog, amit figyelembe kell venni.

Ugyanis a téli időjárás kiszámíthatatlan, és a munkálatokat lelassíthatja a hó, a jég vagy a hideg hőmérséklet.

Olyan kivitelezőt válasszunk, aki tapasztalattal rendelkezik a téli építési munkákban

A téli beépítésnél különösen fontos a terasz megfelelő hőszigetelése, hogy a belső térben komfortos hőmérsékletet lehessen fenntartani. A hőszigeteléshez megfelelő anyagokat kell választani, amelyek ellenállnak a téli hidegnek és nedvességnek.

Teraszunk beépítése hőszigetelt télikertnek felelős vállalkozás, végezzük körültekintően. Külső cég felkérése javallott.

Munkavédelmi ruhák téli teraszbeépítéshez

A téli öltözetek munkánk során komolyan védhetnek minket, ha a hidegben kell dolgoznunk. Az alábbiakban összegyűjtöttük a téli munkaruhák ismertebb típusait.

A megfelelő munkavédelmi felszerelések megléte nem csak a meleg időszakban szükségesek. A téli munkavédelmi ruházatok épp ugyanúgy védenek minket a téli hidegtől, mint a nyári ruhák a nagy melegtől. Ahhoz, hogy átláthassuk milyen kínálatból is választhatunk, összegyűjtöttük a téli öltözeteket munkák biztonságos elvégzéséhez.

A téli időszakban a szabadtéri munkavégzés esetén kiemelten fontos a megfelelő ruházat megléte. Munkavédelmi szempontból ugyanis a hideg időjárás komoly veszélyeket is rejthet a munkavállalók számára, így a munkáltatóknak igyekezniük kell ezeket megelőzni.

A téli időszakban a nem megfelelő munkavédelem az alábbi problémákhoz vezethetnek:

  • baleset csúszós felületek miatt
  • fagyásos sérülések
  • kihűlés
  • gyakoribb megbetegedések (megfázás, stb)

Természetesen a fentieket minden munkavállalónak érdeke és kötelessége is egyben, hogy ezektől a lehető legjobban védje alkalmazottait.

Téli kabát

A téli munkavédelmi kabátok kínálata rendkívül széles, ami többek között annak is köszönhető, hogy válogathatunk a:

  • bélelt
  • vízálló
  • valamint antisztatikus kabátok között

Kivitelben szintén széles a merítési lehetőség, így megtalálható a:

  • klasszikus munkakabát
  • dzseki
  • bomber dzseki
  • pilóta dzseki kivitel is.

Attól függően, hogy milyen fajta igénybevételnek kell megfelelnie és milyen körülmények között, mindenképp érdemes utánajárni, hogy a kiszemelt milyen szabványoknak megfelelően is készült. Szerencsére ma már a munkavédelmi kabátok árai igen barátiak, így nem kell amiatt aggódnunk, hogy drámai összegeket kell kifizetnünk egy-egy megfelelő kabátért.

Téli nadrág

Munkavédelmi nadrágok esetében szintén a béleltség megléte nyomhat sokat a latban, főképp ha szabadtéri munkavégzésről beszélünk. Ilyenkor egy kellőképp bélelt nadrág a legnagyobb hidegben is megfelelő védelmet biztosíthat az átfagyás ellen.

Téli munkavédelmi bakancs

A végtagok megfelelő szintű védelme talán a legfontosabb a téli hidegben. Erre a téli munkavédelmi bakancsok kitűnően alkalmasak lehetnek. A kifejezetten csúszásvédelemmel ellátott lábbelik például a jegesedés miatti megcsúszásos balesetek esélyét csökkentheti, míg a vízálló tulajdonsággal bíró bakancsok értelemszerűen a latyak és az eső ellen nyújthatnak védelmet.

Téli fejvédelem

A végtagokhoz hasonlóan a fejünk védelme is ugyanúgy fontos. Ezt orvosolandó válogathatunk a különböző sapkák, polár símaszkok, sálak és sisakbélések között is. Ezek mindegyike jellemzően kellemes puha anyagból készül, sőt egyszerre viselhetünk akár sapkát, sálat is, ha azt szükségesnek érezzük.

Összegezve

Teraszbeépítésnél a téli munkavédelmi öltözetnek tehát elsősorban a hideg okozta kihűléstől kell védenie, valamint a fagyos környezet veszélyforrásai ellen kell védelmet nyújtania. A minőségi téli munkaruházatok szerencsére ennek ma már maradéktalanul eleget is tesznek. Ehhez mindössze arról kell meggyőződnünk, hogy az adott ruhadarab megfelel-e az adott munkakörhöz kapcsolódó munkavédelmi szabványoknak.