Színházi fesztivál

Éppen egy hónap múlva kezdődik a nyírségi kisvárosban a Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválja. Soha nem fogom tudni eldönteni, jó-e az, ha külön besorolást, kasznit, polcot kapnak a határon túliak - legyen szó irodalomról, tudományról, zenéről, színházról - , használ-e az ügynek az ilyen

Budapestről nézve Kisvárda nagyjából a világ végén van. Ungvártól ellenben csak egy nagyobb macskaugrás. Olyan nagyon ugrálni mégsem tanácsos, mert közbül a Tisza, közbül a határ.

Éppen egy hónap múlva, június 22-én kezdődik a nyírségi kisvárosban a Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválja - immár a tizennyolcadik. Íme a Program.

 

Soha nem fogom tudni eldönteni, jó-e az, ha külön besorolást, kasznit, polcot kapnak a határon túliak - legyen szó irodalomról, tudományról, zenéről, színházról - , használ-e az ügynek az ilyen kiválogatás avagy inkább árt neki. Mennyi ebben a gesztus és mennyi a beskatulyázás? Mennyi a megadott lehetőség, a kedvezmény - és mennyi a teljes egészben való megmérettetés esélyének a megvonása. Kell-e külön fesztivál, konferencia, találkozó, buli a határon túliaknak - vagy jobb lenne az egészbe, a Nagy Buliba bevonni őket?

 

Ki tudja... Ellenben az bizonyos, hogy a Várszínházat és az előadásokat érdemes megnézni.

Címkék: színház, műsor, htm