Mobil Internet: Warezt ajándékba?

mobil marrketing - laptop smsmobil marketing - internet kommunikáció - warez letöltés sms-ben - szerzői jog - film - tech - ünnep - ajándék - digitálé

"A karácsonyi hajsza legszebb ajándéka az a titkos ajándék, amit a MÁSIK talán sose tud meg: hogy idővel ajándékozod meg." - László atya blogja

Ma már nem túlzok, amikor azt mondom, hogy a fájlmegosztás, a warez (a szó összes értelmében) és más hasonló dolgok hozzátartoznak sokunk mindennapi életéhez. De vajon illik-e ezt "kihasználni" karácsonykor?

Röviden: nem illik másolt cuccokat adni. De ha a kivétel erősíti a szabályt, akkor ez egy nagyon erős szabály.

Karácsonykor az ember a szeretteit (üzlettársait, ügyfeleit stb.) lepi meg ajándékokkal, legyen az laptop, hangoskönyv vagy télikert. Mindenki igyekszik valami viszonylag személyes ajándékot beszerezni. Sokszor előfordul azonban, hogy erre nincs lehetősége, hiszen a kiszemelt termék nem kapható. Ekkor például megengedhető a letöltött-kiírt ajándék, de kizárólag ha ez tényleg indokolt és lehetőleg legyen mellé valami "rendes" ajándék is, hiszen a karácsony mégiscsak elsősorban a kereskedelem ünnepe. Ez persze lehet valami sablonos dolog is (üveg bor stb.).

A másolt cuccok nagyszerűen ki is egészíthetnek ajándékokat. Ha Tarantino-rajongó ismerősünknek veszünk egy Ponyvaregény dvdt, akkor azt nyugodtan egészítsük ki a rendező többi művével. Kivéve persze, ha amúgy telne azok megvásárlására.

Fontos kérdés még a csomagolás. Fő szabály, hogy a másolt mindig legyen másolt, ne az eredeti hamisítványa. Azaz ne tűnjön eredetinek: nem fog menni; csak megtévesztő és amúgy sem illik hamisítványokat ajándékozni. Ez persze nem jelenti azt, hogy essünk át a ló másik oldalára. A hardver lemeznek legyen valamilyen borítója és tokja, lehetőleg valami igényesebb. Az internetről le lehet sokszor tölteni az eredeti borítót, de ha ezt nem találjuk egy egyszerű nyomtatott borító is bőven megteszi. A papírtokot és más hasonló költséghatékony megoldásokat mindenképp hanyagoljuk!

Összesítésképpen tehát elmondhatjuk, hogy az utángyártott helyettesítő laptop akkumulátorok és egyéb másolt cuccok nagyon jól kiegészíthetnek, személyessé tehetnek más ajándékokat, de ehhez tényleg csak indokolt esetben nyúljunk.

Hozzászólások

  1. Teljesen igazad van, de amíg a boltban nem képesek a "Barbie és azistentudjamilyenrózsaszínállat" c. mese DVD-t megfizethetõ áron adni, akkor kénytelen az ember más eszközökhöz nyúlni (ez persze igaz bármelyik felülértékelt DVD-re).
  2. A Bud Spencer-es DVD-ket meg már mindenki megvette, ezért nem jó ajándéknak.
    Azonban az is igaz, hogy egyszer egy évben hanyagolhatnánk a warez-t, de sajna van akinél ez már függõség...
  3. Karácsonyra Dell Inspiron N3010, N5010, N7010 helyettesítő laptop akkumulátor. Lítium akku 6 cellás, 4400mAh, 48Wh, J1KND -- 1 év csere garanciával. A tökéletes választás, ha költséghatékony megoldást keresel. Rendeld meg, 1 perc az egész!
  4. És még annyit, hogy jövőre tuti beiratkozom valami kézműves télikertépítő tanfolyamra, ahol vázákat, csészéket, etc. fogok készíteni minden szerettemnek, ismerősnek, dehát egyedül, mint az ujjam nem szeretek belevágni ilyen dolgokba, mert magányosan ráunok hamar...igen.
  5. A warez DVD ajándékozása után csak egy lépés a "megosztottam neked a Tarantino DVD-t karácsonyra, töltsd le, ha hazaértél" típusú ajándékozás :)
  6. Dell akkumulátor a budapesti http://laptopszerviz.eu/-ből
  7. Asus 19V 4.74A 90W helyettesítő új laptop töltő. Gyárival megegyező minőségű 90 Wattos helyettesítő laptop töltő a legtöbb Asus laptophoz jó, 2 év csere garanciával.

_____________