Identifikció - Internetalma

A Terasz.hu ismertette irodalmi identifikciós játékom részleteit. Képzetes szavak lexikonja - játék - identifikció, internetalma

Lezárult Balla D. Károly legújabb világhálós interakciója. Címében a lényege: IDENTIFIKCIÓ. Az ötletgazda barátainak, író- és szerkesztőtársainak egy nem létező fogalom nevét küldte el (elsőül ezt: internetalma), kérve, hogy írják meg egy leendő virtuális lexikon számára a saját értelmezésük szerinti szócikket.

 Sajtótájékoztató. Kiadta az UngParty virtuáálé, 2003. szeptember 5.     

Hol terem az internetalma?

Lezárult Balla D. Károly legújabb világhálós interakciója. Címében a lényege: IDENTIFIKCIÓ. Az ötletgazda barátainak, író- és szerkesztőtársainak egy nem létező fogalom nevét küldte el (elsőül ezt: internetalma), kérve, hogy írják meg egy leendő virtuális lexikon számára a saját értelmezésük szerinti szócikket. Feltételül szabta azt is, hogy minden meghatározásban lennie kell legalább egy további fikciós elemnek, amely a további fordulók címszavául szolgálhat. A valós és képzetes elemekből összeálló szócikk neve: identifikció. A fogalom tágabb értelemben a folyamatot is jelöli (vö. identifikáció).
   Az egyhetes határidő lejártával 17 szócikk érkezett a játékvezetőhöz, aki ezeket beérkezési sorrendben folyamatos megjelenítette honlapján. Az akcióba az olvasók is bekapcsolódhattak a weblaphoz nyitott fórum révén, a sikeres ötletek néhánya be is került a leendő virtuális lexikonba, amelynek webcíme:
(már nem elérhető)

   *
   
   További újdonságok az UngPartyban - digitális irodalom - internet - web
   Horváth Orsolya versei, Szitányi György novellája,
   Kabai Zoltán könyvkritikája, Alla Bilo-Rak naplója és versei…
   Szíveslátás az UngPartyban - http://hhrf.org/ungparty/ - , köszöni a figyelmet:Balla D. Károly

  Balla D. Károly kortárs magyar író (Ungvár, Kárpátalja) internetes jelenléte az Ungparty Virtuálé oldalain. Az írói munkában a szerző számára a web a legfontosabb publikációs területté vált az Utóbbi években. Ezen a weboldalon BDL frissei és a főbb honlapok elágazásai követhetők nyomon. BDK Online: Blog Irodalom, könyvek, publikálás, Kárpátalja - kárpátaljai magyar irdalom.

 

Képzetes szavak lexikonja - identifikció

Új feladvány - játék: RÖVIDESEN! Lassan 3 éve, hogy ezt a játékot kitaláltam a magam és résztvevő társaim szórakoztatására. Aztán a hatodik szócikk után abbamaradt... 2005-januátjában felélesztettem a projektumot, de nem lett túl sikeres a folytatás, ráadásul én is hibát követtem el: a pánspermium szó voltaképp létező, ha mi más értelmet is adtunk neki.

Más: Irodalom és internet - digitális univerzuim