web lap top tartalom ajánló pr-cikk blog

2015.okt.08.
Közzétette: bdk Szólj hozzá!

Oltásellenesség, iszlám, migráció - MTA

Oltásellenesség, iszlám, migráció - a Magyar Tudomány Ünnepe, MTA  - Hóman Bálint és a homeopátia - Előadások a határon túlon is - Akadémiai kutatóintézetek

Tisztelt Szerkesztő! Szíves felhasználására, mellékleten is küldjük az alábbi sajtóanyagot a Magyar Tudomány Ünnepének eseményeiről, melynek népszerűsítésében segítségét megköszönjük. - MTA Sajtó

magyar-tudomany-unnepe-mta.jpg

Kérdezzen akadémikusoktól a megújult Magyar Tudomány Ünnepén!

 

Oltásellenesség, iszlám, migráció: már lehet regisztrálni a Magyar Tudomány Ünnepének ismeretterjesztő előadásaira

Milyen Magyarországon élnek majd gyermekeink? Mi lesz a menekültválsággal? Miért terjed az oltásellenesség? Hogyan működhet a homeopátia? Mit adott az iszlám Európának? Ha érdeklik a válaszok, jöjjön el előadásainkra a Magyar Tudományos Akadémia idén 150 éves Székházába, vagy vegyen részt a több száz programon országszerte. Adjon egy estét a tudománynak, és kérdezzen akadémikusoktól a megújult Magyar Tudomány Ünnepén!

2015-ben megújul a Magyar Tudomány Ünnepe: a korábbi évekhez képest jóval több laikus érdeklődőt szeretne elérni a Magyar Tudományos Akadémia november 3-án kezdődő, közel egy hónapos országos rendezvénysorozatán.

„A ránk zúduló információáradatban nehéz eligazodni, nehéz megkülönböztetni a hiteles információkat a megbízhatatlan vélekedésektől. Felismerjük-e a helyes döntések alapjául szolgáló megbízható tudás határait? A Magyar Tudomány Ünnepén a Magyar Tudományos Akadémia közös gondolkodásra hívja a társadalmat” – mondja Barnabás Beáta, az MTA főtitkárhelyettese.

Rázós témák a Székházban

Az Akadémia Székházában a megszokott kettő helyett kilenc nagyobb ismeretterjesztő előadás lesz, amelyek zöme este 6-kor kezdődik. Ezért egy mozi vagy színház helyett is jó szívvel ajánlhatók azoknak, akik szeretnék meghallgatni a tudomány közérthető álláspontját olyan kérdésekről, amelyek mostanában mindenkit foglalkoztatnak. Szó lesz többek között Magyarország népességének várható alakulásáról, a migrációról, az iszlám és a nyugati világ kapcsolatáról, az élelmiszer-biztonságról, a védőoltásokhoz való viszonyról. „Könnyedebb” téma az 5G-s mobilhálózatok jövője vagy az, hogy miért állunk antikopernikuszi fordulat előtt a biológiában. A 45 perces előadások után a közönség kérdéseire válaszolnak az előadók.

Tovább
Címkék: tudomány

Műhelyemben Salgó-polc

Dex-ion SMS-generátor

Van nekem egy tömegesen SMS-verseket előállító írói műhelyem. Csavarmentes Salgó-polc sorakozik a fal mentén, azon állnak a mai versgenerátor elemei és a korábbi verziók prototípusai. Akad közte kurblis és pedálos, tolattyús és dugattyús, van, amelyiket petróleum hajtja, és olyat is készítettem, amely az elmehasadás energiáját hasznosítja versíráshoz.

Hogy a dolog érdekesebb legyen, a polcrendszeren gyakran beizzítom valamennyi versírómat, ilyenkor kattog a fém állványrendszer a fokozott igénybevételtől, csak úgy füstölög a dexión. Vagyis a Dex-ion, amely ilyenkor felszabadul az elnyomás alól, pontosabban kiszabadul a tudatalattiból. Ilyenkor csak úgy szaporáznak az esemesek, csúcsra jár a rendszer. Szerencsére egy ideje ebből meg is tudok élni, a Salgó Oszkár vezette polc-boltban korlátlan mennyiségben átvesznek SMS-üzenetként írt haikukat. Már tele a padlás a verseimmel, de mindig újabb tömeges tételt rendelnek és példás módon elraktározzák a nagy teherbírású, kissé már használtas félpolcokon.

Tanultam, hogy az irodalom tulajdonképpen a valóság transzformációja, ez stimmelni látszik, mert a műhelyemen álló hagyományos salgópolcon generált versek végül egy csavaros eszű Salgó webáruházába kerül.

Gördülő Salgó-polccal az SMS-kiállításra

Legutóbb ki is állítottam versíró generátoromat. Egy gördülő Salgó-polcon gurították be a furcsa képzőművészeti alkotásokat bemutató galériába. Így lett az irodalomból szobrászat. Ravasz ember ez a Salgó. Egyébként nagy volt a siker.

csavaros-salgo-polc.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása